Η General Dynamics και η Rheinmetall Defence δημιουργήσαν κοινή εταιρεία πυρομαχικών αρμάτων

M1

Αρμα μάχης M1 Abrams εκτελεί βολή στο πεδίο ασκήσεων Shoalwater Bay κατα την διάρκεια της άσκησης Predator’s Strike, που διεξήχθη απο 28 Ιουνίου με 10 Ιουλίου 2011 (Φωτογραφία: US Pacific Fleet)

Η General Dynamics (GD), και η Rheinmetall Defence (RD) με έδρα το Dusseldolf της Γερμανίας, έχουν σχηματίσει από κοινού μια εταιρεία κατασκευής βλημάτων για άρματα μάχης, με το όνομα Defence Munition International (DMI).

Η νέα εταιρεία θα αναπτύξει και θα εμπορεύεται, νέα βλήματα 120 χιλ πολλαπλών ρόλων και κινητικής ενέργειας, για τις ανάγκες του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αλλά και για την διεθνή αγορά πυρομαχικών αρμάτων μάχης, αναφέρει ο ιστότοπος benzinga.

Αυτή η κοινοπραξία ειναι το αποκορύφωμα της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της GD και της RD. Για περισσότερο από μία δεκαετία οι δύο εταιρείες έχουν εργαστεί απο κοινού σε πολυάριθμα προγράμματα εξέλιξης πυρομαχικών 120 χιλ, κάποια απο αυτά, είναι η εξέλιξη και παραγωγή των προηγμένων βλημάτων κινητικής ενεργείας βολφραμίου KEW-A1 και το KEW-A2, για τους χρήστες του άρματος μάχης Abrams σε όλο το κόσμο, αναφέρει ο ιστότοπος shephardmedia.

Επιπλέον, η Rheinmetall έχει παρουσιάσει το βλήμα κινητικής ενεργείας βολφραμίου DM 63 για το γερμανικό υπουργείο άμυνας και διάφορους  χρήστες του άρματος μάχης Leopard. Σύμφωνα με την κοινοπραξία, η DMI θα συνεχίσει τις προσπάθειες, ενώ θα εργάζεται για να προσθέσει και άλλες βελτιώσεις στην «οικογένεια» βλημάτων κινητικής ενεργείας KEW.
Στην ανακοίνωση της η Rheinmetall, αναφέρει οτι κατασκευάζει επίσης το προηγμένο πολλαπλού ρόλου πυρομαχικό DM 11, το οποίο έχουν αποκτήσει πρόσφατα οι πεζοναύτες των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

About Δούκας Γαϊτατζής

Οι στρατιώτες, όταν παραμελούνται, οι γενναίοι γίνονται λιγότεροι τολμηροί, αν είναι οκνηροί και άτολμοι γίνονται αυθάδεις και ανίκανοι να πολεμήσουν. Ξενοφών. Κύρου Παιδεία
This entry was posted in ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΗ, ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s